Redaktionens sommardrink

Uppdaterat: 2 jun 2020

Vi sätter på Veronika Maggios låt "Rosa drinkar och champagne" och lutar oss tillbaka längst soffan som står på balkongen. Det är trots allt fredag och solen är så stark att den till och med lämnar små brännmärken när den reflekteras genom glaset och koncentreras likt en stark stråle mot huden. Vi höjer volymen på högtalaren och hoppas kunna överrösta trafiken nedanför, Att grannarna som sitter bredvid blir tvungna att lyssna på samma musik som oss, struntar vi. Det är trots allt Maggio som spelas; den svenska musikvärldens sommar-drottning.


"Fyller på mitt glas med rom. Letar i min telefon" går texten och i samma veva sträcker sig Alicia efter drinken som står på det lilla bordet framför henne.


— Fasen vad god den var. Det här gjorde vi bra, säger hon och slickar sig lite lätt på läpparna för att känna den fräscha sötman.


hOurs sommardrink

Med smak av fläder, rabarber, jordgubbar, grapefrukt, ingefära och citron

3-4 drinkarRabarberlag

200 gram rabarber, delade i små bitar

1 1/2 dl vatten

1 1/2 dl socker (byt fördelaktigt ut 1/2 dl mot kokos-socker) för mer karamellsmak

1/2 vaniljstång

2 tsk riven ingefära

Saften ur en grapefrukt

Saften ur en 1/2 citron


(Tips dubbla mängden rabarberlag och spara i kylen så att du enkelt kan göra drinkar en annan dag)Drinken

Frusna jordgubbar

6-7 cl rabarberlag

4 cl fläderlikör (St German på Systemet)

Bubbel, tex. champagne eller cava


Gör så här:

Koka upp rabarber, vatten, socker och vaniljfrön, ingefära i en kastrull och låt sjuda i cirka tio minuter. Sila sedan och tillsätt grapefrukt,- och citronjuicen. Låt svalna i kylen.


Förbered ett stort glas med frusna jordgubbar. Häll i rabarberlagen, likör och toppa med bubbel! Om du inte vill ha alkohol är det bara att ta byta ut likören mot koncentrerad flädersaft och bubblet mot sodavatten.— Här kan vi sitta hela sommaren du och jag. Dricka varsin drink, titta ut på folket nedanför och samtidigt få fräknar av solen. Rätt drömlikt ändå, sa Lovisa till Alicia.29 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla